Witam, na wstępie sie przywitam jako nowy członek tego forum WITAM WSZYSTKICH ! !
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Sprara ma się następująco:
Auto 110tys przebiegu 2010 rok , 2.0 TDCI Tiptronic diesel.
Wszystko dzialało sprawnie od środy , otóż wstawiłem auto do garażu na noc , wbiłem na automacie P , zgasiłem silnik i poszedłem do domu,wstaje rano i............wkladam kluczyk przekrecam wyskakuja 2 komunikaty
-uszkodzenie silnika
-prosze zrobic obsługę skrzyni biegów
-IMMOBILISER aktywny
(ostatnie dwa na pomarańczowo, pierwszy na czerwono)
AUTO NIE KRĘCI ! ! !
sprawdziłem aku jest naładowane.
ZA POMOCĄ KOLEGI MECHANIKA ZROBILIŚMY NASTEPUJĄCE CZYNNOŚCI.
-Rozrusznik na krotko - dziala,sprawny
-wszystkie BEZPIECZNIKI w komorze silnika jak i w kabinie DOBRE ! !
-Kiedyś kolega podłączał mojego forda pod kompa ( zwykly interfejs odbII z alle.... program FORD SCAN ) i program widział moduły takie jak ECU,TCM,ABS,AIRBAG,IMMO i cos tam jeszcze.
Od momentu tej usterki interfejs WÓGOLE nie widzi ECU (brak napięcia na ECU ) z tych co wymieniłem widzi tylko TCM,ABS
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.:
Tak wygląda moja historia
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. jakies rady od znawców tematu ??????
PROSZE O PILNĄ POMOC jeżeli to możliwe !!
Z góry dziekuje ! !
Pozdrawiam Piotr