View Single Post
Stary 29-11-2012, 20:42   #1
bobson98xm
ford::beginner

Imię: Rafał
Model: Mondeo
Silnik: 1.8 duratec 125km
Rocznik: 2002
Domyślnie nietypowe zachowanie silnika przy dodawaniu gazu slabnie i dusi sie

Witam wszystkich i z gory przepraszam jesli takie cos juz bylo. W razie czego prosze mnie tam skierowac.

Otoż jestem od czerwca posiadaczem forda Mondeo i w ostatnim czasie postanowilem oddac go do mechanika zeby zrobic przeglad i naprawic kilka drobnych usterk. Wiadomo co trzeba to sie robi.
zostaly wykonane
- wymiana oleju, f. powietrza, f. kabiny, f. oleju
- wymiana kabli WN oraz swiec (BERU)
- wymienona zostala cewka WN z powodu nadpalenia (BERU)
- uszczelniona pompa paliwa (poprzedni własciciel cos kombinował chyba z bakiem bo byla zle włozona i nie mozna bylo tankowac do pełna bo sie przelewalo)
- usuniecie klapek z kolektora ssacego

Po tych czynnosciach bylo dobrze ale pewnej trasy moj mondek powiedziel bee. mianowicie zachował sie tak jakby brakło paliwa a stan pokazywał 1/4 zgasl stanolem po chwili zapalilem i dojechalem do stacji i zatankowalem. No i zorbilem kilkadziesiat km glownie miasto i krotkie trasy z predkoscia max 100 bo nie ma gdzie sie rozpedzic i teraz w zeszlym tygodniu zonk lechalem autostrada i przy predkosci 120 zaczol sie dusic i kurcze zonk. zwolnilem do 60 potem znow chwycil i tylko 110. Szukalem lewego powietrza i wrocilem do starych swiec i nic zonk... Prosze o pomoc bo znow musze duzo jezdzic a nie wiem co jest grane... zeby to szybko naprawic

Bump: dodam ze owe zachowanie jest niezalezne od ilosci paliwa w zbiorniku choc mozna powiedziec ze delikatnie nasila sie przy mniejszej ilosci

Ostatnio edytowane przez bobson98xm ; 29-11-2012 o 21:11 Powód: nozgodnosc z regulaminiem
bobson98xm jest offline   Odpowiedź z Cytatem