Odp: Doinstalowanie modułu BT/VC
W końcu uruchomiłem w swoim Mondziaku zestaw BT.
Po wymianie modułu 8M5T-19C112-AT na 8M5T-19G488-AK i wymianie pajączka CA (8G9T-14N000) na pajączka typu AB (8G9T-14N000)
wszystko ruszyło na fabrycznie zamontowanej wiązce, musiałem jeszcze tylko dołożyć mikrofon i przewód do mikrofonu bo tego nie było w fabrycznej wiązce.
Wszystko działa poprawnie, słychać głos w głośnikach i mnie również rozmówca słyszy wyraźnie.
Jest jednak pewien mały problem przy odbieraniu przychodzących połączeń.
Jak dzwoni telefon to na conversie i na radiu pojawia się informacja o przychodzącym połączeniu.
Po naciśnięciu „odbierz” na conversie lub zielonej słuchawki na radiu Sony, telefon przestaje dzwonić,
lecz na conversie dalej świeci się opcja „odbierz” lub „odrzuć” i na nic te opcje nie reagują.
Również naciskanie zielonej słuchawki na radiu nic nie daje.
Na radiu pojawia się informacja „Akcept ?” oraz „Reject ?” wyświetlana na zmianę z „Connecting…”.
Trwa to ok. 10 sekund.
W tym czasie panuje głucha cisza w głośnikach i w telefonie rozmówcy który już ma nawiązane połączenie..
Po tych ok. 10 sekundach ciszy….. wskakuje w końcu połączenie i można normalnie rozmawiać,
oczywiście pod warunkiem ze rozmówca wykazał się pewną cierpliwością i chwile poczekał.
Przy wybieraniu numeru przez mnie nie ma żadnego problemu wszystko działa od razu.
Czy ktoś miał może podobny problem ?
Nie wiem czy to wina modułu czy też może telefonu (Nokia N8-00).
Wczesniej z modułem 8M5T-19C112-AT takiego problemu nie było, ale przy tym module u mnie nic nie slychać w głosnikach.
|