View Single Post
Stary 03-12-2012, 12:21   #7
Dreambox
ford::average

Imię: Daniel
Model: Focus mk1
Silnik: 1.8 16V
Rocznik: 2003
Domyślnie Odp: Sterowanie świec żarowych Fiesta 1.8D '99

Też o czymś takim myślę, dodatkowe grzanie na przycisk ale podobnie jak u Ciebie brak na to czasu.
Jak już coś takiego stworzysz to napisz tutorial na pewno przyda się dla większości.
U mnie długość grzania świec na zimnym silniku nie zmienia się od temperatury zewnętrznej ani od fazy księżyca. Ale na ciepłym silniku grzeje krócej.
Za to odpalanie chyba od fazy księżyca zależy bo raz przy -5 odpala od strzała a innym razem potrzebuje na to 3 sekund kręcenia Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Dziwne jest to że moje świece mianowicie słoweńska iskra (te dłuższe) potrzebują na rozgrzanie 6 sekund a wasze więcej. Chciałem kupić polską kielecką iskre ceramiczną co podobno po 3 sekundach osiągają temperature 850 stopni ale znalezienie ich to jak Yetti Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Poprzednie były NGK 17,5 mm (z takimi auto kupiłem) rozgrzewał się tylko czubek świecy. Czerwony robił się w 10 sekundzie.
Jak ktoś znajdzie receptę na dłuższe grzanie świec w endurze niech się podzieli

Ostatnio edytowane przez Dreambox ; 05-12-2012 o 10:37
Dreambox jest offline   Odpowiedź z Cytatem