Cytat:
|
mayak, ja wlasnie koresponduje z kris86k na privie w tym temacie, bo kiedys (>rok temu) tez chcialem zrobic sobie Auto swiatla, niestety poddalem sie. Opisywalem nawet w 1nym watku ze po podpieciu przelacznika Auto elektronika troche zwariowala, bo przelacznik swiatel wlaczal zaplon bez wlozonego kluczyka (bez dezaktywacji immo oczywiscie).
Pytanie: czy ktos z FFII po FL potwierdzil, ze zamiast skandynawskich podmienil wlacznik, przeprogramowal GEMa i wszystko dziala bez problemow?
W czasie kiedy sie z tym bawilem, przed-FL tez potwierdzali ze sie da, tylko ze po-FL mamy co najmniej drut oporowy w instalacji i inny GEM z mniejsza iloscia przekaznikow. Na nie-polskich forach czytalem wowczas, ze roznia sie sprzetowo instalacje skandynawskie vs. Auto i ze albo mozna miec jedno albo drugie i nie da sie tego zmienic tylko Auto-przelacznikiem i softem. Tak tez wygladalo w schematach elektrycznych ktore kiedys wrzucilem na tym forum.
Jesli jest potwierdzenie ze sie da, to oczywiscie sam sie ciesze bo sie za to zabiore.
|
Jestem dzisiaj po wymianie włącznika na AUTO i sukces, chociaż było już ciemno i nie miałem jak sprawdzić czujnika światła. Światła w pozycji AUTO świecą, nie ma żadnych problemów które ktoś opisywał dotyczące świecenia kontrolek bez kluczyka. Po za wymianą włącznika ustawiłem "Autolamps is fitted..." w programie ELMconfig. Oprócz tego wyciągnąłem bezpiecznik F110, F113, F135. Jutro sprawdzę czujnik światła i dam znać. Odzyskałem też funkcjonalność na pozycji P (parking): pozycyjne świecą wtedy tylko jeżeli kluczyk wyciągnięty i nie drze się sygnał oraz nie działa wtedy podświetlenie (jak było oryginalnie).
Moja wersja to FF 2FL 2009r Platinium X z polskiego salonu w standardzie z tzw. światłami skandynawskimi czyli w pozycji "0" światła mijania 70% i tył pozycyjne.