Temat: [Transit 1994-2000] dymienie i stuki w silniku
View Single Post
Stary 05-12-2012, 21:32   #5
roman1308bal
ford::beginner

Imię: Romek
Model: transit
Silnik: 2,5D
Rocznik: 1997
Domyślnie Odp: dymienie i stuki w silniku

dzięki , a czy można przy okazji ewentualnej wymiany pompy zamienić Lucasa na Boscha?

Bump:
Cytat:
Napisał wojtekjanus Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
W takim przypadku to ewidentnie pompa. Jeżeli się powtórzy sytuacja, to albo trzeba szukać dobrego pompiarza, albo dobrej używki pompy.
A twoja sugestia? Lepiej regenerować ,czy posilać sie używką? czy można ewentualnie zamienić na pompę Bosch? Słyszałem ,że możliwe , tylko mało oplacalne, podobno traci na mocy...
pozdr. Romek

Bump:
Cytat:
Napisał AKIM Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Na pierwszy ogień zawór start stop pompy. Nie mogłeś zgasić silnika i utracił moc. Ciśnienie otwarcia wtryskiwaczy i jak bardzo leją. Metaliczny dźwięk pochodził pewnie z winy wtrysków ale jak zabruździł zwór w pompie to i one mogły oszaleć razem z pompą Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Czyli pompa do regeneracji? Czy może to mieć związek ,że zalałem do paliwka środek do czyszczenia układu paliwowego?

Bump:
Cytat:
Czy dolewałeś ostatnio olej? Ja stawiam, że zassał ci do filtra powietrza olej ze skrzyni korbowej. Sprawdź filtr powietrza czy nie zalany olejem.
Sprawdzałem stan oleju dzisiaj i jest ok. filtr powietrza suchutki
roman1308bal jest offline   Odpowiedź z Cytatem