Cytat:
|
Miałem ten sam problem. Wielokrotne wizyty w serwisie nic nie dawały przez dłuższy czas. Ostatnio jednak gdy problem wystąpił pojechałem "na błędzie" do serwisu. Od razu zastrzegłem żeby nie wyłączali silnika. Jakiś Pan się ze mną przejechał i rzeczywiście stwierdził że coś jest na rzeczy. W końcu!!! Podłączyli do komputera i podobno wskazywało temperaturę wnętrza -44 stopnie. Przeprogramowali bodajże komputer sterujący urządzeniami wnętrza - NIE ten sterujący silnikiem i póki co jest bez problemu. Pozdrawiam i mam nadzieję żę to info coś pomoże.
|
Domyślam się, że mówiąc "problem" miałeś na myśli efekt słabnącego i buczącego silnika, czy tak? Jeśli tak, to czy objawiał się on także w ten sposób, że nie można było przekroczyć pewnej granicy obrotów, tak jak pisali niektórzy?
Czy masz automatyczną klimatyzację dwustrefową? Przyznam, że trochę mnie zdziwiło to, że kosmiczny odczyt temperatury wnętrza wpływa na pracę silnika, a nie powodował np. mocnego grzania, pracy dmuchawy na pełnych obrotach, itd.