Cytat:
|
Nie - tylko na włączonym zapłonie powinno porawnie pracować. Pilnowanie tego po stronie użytkownika.
|
Tak robiłem, jednak po wgraniu zmian w konfiguracji, auto nie kumało kluczyka, więc nie mogłem już uruchomić zapłonu. Wtedy próbowałem przywrócić soft bez stacyjki - co się udawało.
Cytat:
|
Wytłumaczenie obecnego zachowania może być dość proste - wysoce prawdopodobne jest, że wystąpił błąd przy zapisie konfiguracji i nie cała konfiguracja się zapisała.
|
Możesz mieć rację - szkoda, że program nie wyłapał takiego problemu i nie zgłosił błędu.
Oczywiście USB (wersja opisana jako 1.4).
Cytat:
|
2) port COM, ustawiona prędkość transmisji oraz parametry zaawansowane (opóźnienie, timeouty, opcje).
|
COM2, prędkość 38400, reszta ustawień niezmieniana.
Cytat:
|
w przypadku błędu zapisu z ELMem trzeba bezzwłocznie próbować do skutku wykonać poprawny zapis w oparciu o uprzednio zachowaną konfigurację albo wykonywany upgrade
|
Próbowałem obu opcji kilkukrotnie - nie pomogło. Auto było unieruchomione. Parametrów COMa nie zmieniałem, ELMa też nie (przy zmianie parametrów COMa wywalało błędy komunikacji).
Może za szybko się poddałem z próbami, może faktycznie należało pokombinować z parametrami samego programu - nie wiem.
Auto przywrócił do życia serwis. Mechanik powiedział, że PATS zgłupiał i zablokował możliwość uruchomienia auta. Jeśli dobrze rozumiem (choć mogę się mylić), oznacza to, że ELMConfig zdrowo nabroił w module, którego raczej ruszać nie powinien (za mocno kombinuję?).