ELMconfig tego nie umie. ELMconfig obsługuje jedynie konfigurację a nie reprogramuje (przynajmniej na razie) modułów. Wyjątkiem są zegary FF2/C-max/Kuga poliftowe. Technicznie mógłby reprogramować - na razie brak stosownych wsadów. Jednak dotyczy to oprogramowania a nie głębokich funkcji.
Ponadto generalnie PATS (a dokładniej KVM) nie jest reprogramowalny/upgradewalny (przynajmniej nic o tym do tej pory nie słyszałem).
Reprogramowanie ustawień (parametrów kluczy i powiązań modułów) IMMO wymaga wejścia na inny poziom bezpieczeństwa niż dostępny dla ELMconfiga (do tego właśnie służą wielokrotnie wzmiankowane w różnych miejscach kody IN-OUT).
Jedyny taki przypadek w historii użycia oraz brak jakichkolwiek logów lub screenshotów raczej nastraja pesymistycznie do identyfikacji ELMconfiga jako winowajcy...
Przy błędzie zapisu we wszytkich znanych mi przypadkach ELMconfig wyrzuca (zazwyczaj dziwne, ale zawsze niepokojące) komunikaty związane z niedotrzymaniem wymogów protokołu komunikacyjnego.
Tak więc na pewno nie da się z tego zrobić zgłoszenia dla Siergieja.
--------------------------- PO DŁUŻSZYM ZASTANAWIANIU
Pomyślałem jeszcze chwilę o tym i moim zdaniem wszystko co do tej pory w tym temacie zostało napisane to tylko luźne spekulacje.
Przy przedstawionych danych:
- zapis konfiguracji się prawdopodobnie jednak powiódł (ponoć nie było info o żadnym błędzie)
- natychmiast po zapisie auto "umarło" (przestał reagować kluczyk)
- auto ma FordPower albo keyfree (nie pamiętam które ale coś mi tak świta)
- ożywiła auto ingerencja serwisu
wytłumaczenie jest tylko jedno:
został wyłączony moduł KVM
Czy świadomie czy nie świadomie nie ma to znaczenia. W konfiguracji z KVM (zarówno FordPower jak i keyfree oparte są na takim samym module KVM) jego wyłącznie powoduje takie właśnie zachowanie auta i nie da się tego stanu nistety łatwo zmienić. Sprawdziłem to kiedyś sam na Kudze z FordPower wymieniając GEM. Po tej operacji ne dało się nic zrobić (GEM obsługiwał FordPower ale nie miał go uruchomionego - nie dało się go uruchomić, bo nie można było włączyć zapłonu!). Tam pomogła mi ponowna podmiana GEM.
Szczegóły co zostało zmienione na załączonym screenshocie.
Lekcja dla wszystkich z systemem bezkluczykowego uruchamiania silnika albo dostępu:
6 razy sprawdzić ustawienie KVM przed zapisem konfiguracji!
Po błędzie nic tylko laweta! ELMconfig nic tu nie jest winny, bo taka jego idea, iż ma pozwolić na zmiany w konfiguracji...Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Oczywiście można dywagować, że fajniej by było, gdyby program przed zapisem konfiguracji zapytał o potwierdzenie każdej dokonanej zmiany...No ale przecież człowiek go pisze społecznie, a sam dopingowałem 'leonova', aby przy wątku o ELMconfig dodał wielki wykrzyknik ostrzeżenia przed zagrożeniami...