Temat: [Transit 1994-2000] robil sie coraz slabszy az zgasl
View Single Post
Stary 09-12-2012, 16:49   #15
krzysiek 1208
ford::beginner

Imię: kRZYSIEK
Model: Transit & Focus
Silnik: 2.5 D & 1.8 TDDI
Rocznik: 96 & 01
Domyślnie Odp: robil sie coraz slabszy az zgasl

Cytat:
Napisał wojtekjanus Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Skąd wiesz? Kontrolka może się włączać, a sprawna świeca nie...
Sprawdziłeś świecę:
- czy nie jest spalona
- czy dostaje napięcie?
Sprawdzalem do swiecy dochodzi jakies 8 woltow jak sie pali kontrolka , i mam podlonczony drugi kabel na guzik z kabiny w nim jest 12 woltow a swieca nic zimna.

Bump:
Cytat:
Napisał AKIM Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jak chodzi twardo to może mieć za wczesny wtrysk. Cięzkie palenie przy dobrze ustawionym kącie wtrysku to albo cofające paliwo , mały spręż, lub wina pompy. Kąt wtrysku sprawdzisz najlepiej na kołki lub u mechanika który ma specjalną lampę błyskową.Co do świecy to tak jak pisze Wojtek.
Paliwo to na sto procent sie nie cofa cisnienie mi kumpel mierzyl dzisial niby na zimno 31 30 a z tym odpalaniem to swieczki i egzorcyzmy mi zostaly odprawic no chyba ze ta pompe szlak trafia albo ten zaplon zle jest,,,, sprobuje go wyprzedzic ale czy cos to da zobaczymy ,,sprobuje wymienic jeszcze filtr paliwa moze to cos da ...

Ostatnio edytowane przez krzysiek 1208 ; 09-12-2012 o 16:59
krzysiek 1208 jest offline   Odpowiedź z Cytatem