Nie ma szans żebyś tym nagrzał płyn wewnątrz przewodów. 80W. Co to jest? - NIC. Zauważ, że słaby czajnik elektryczny ma 650W i grzeje 2 szklanki wody przez ładne pare minut. A całe siepło z grzałki trafia do wody. Jak owiniesz tym węże chłodzące to bedziesz grzał powietrze i tyle. szkoda kasy na ten kabel i na prąd.
A jak chodzi o farelkę to chodziło mi o zamotowanie jej pod maską. W silniku 1,3 to masz tyle miejsca, że nawet zwykłą farelkę łazienkową za 50zł możesz bez problemu zmieścić. Kilkanascie minut pod maska i silnikowi robi się cieplej. Dodatkowo jak masz wlot powietrza pod maską (ja np. mam przed chłodnicą), to przy odpalaniu silnik zaciąga gorace powietrze, które nagromadziło się pod maską.
Dodatkowo możesz ocieplić maskę od spodu. W dziesiejszych czasach są gotowe maty samoprzylepne, więc jest wygodna na 102.
A jak chcesz "na bogato" to druga farelkę do kabiny i wsiadasz rano do nagrzanego auta.
Gdymym miał możliwość to już dawno bym grzał silnik i kabinę taką farelką.
PS. 7 litrów na zimnym silniku
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. To daj na mszę i nie narzekaj, bo jest to na prawdę przyzwoicie
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.