Temat: [Focus 2008-2011] Dostęp do nagrzewnicy PTC
View Single Post
Stary 10-12-2012, 10:42   #80
kris86k
ford::average

Imię: Krzysiek
Model: Focus 5d Platinium X
Silnik: 2.0 Tdci
Rocznik: 2009
Domyślnie Odp: Dostęp do nagrzewnicy

Do czego jest ta wtyczka nie wiem, może od climatronica jeżeli jest zwykła klima.
Tak złącza są obok siebie, czarne zaczepy służą właśnie do wypinania. W małym ciągniesz za nie, w dużym ściskasz i ciągniesz. W małym dodajemy pin jak na fotce pin 9, aby włożyć pin trzeba wyjąć czerwony zatrzask od dołu kostki. Pin wziąłem jak również jeden z kolegów z forum z kostki która idzie do kontrolki wyłączonej poduszki pasażera, która znajduje się obok włącznika podgrzewania szyby, tu również trzeba wyjąć zatrzask, wyjąć pin, obciąć kabelek, zabezpieczyć "kikuta" taśmą lub koszulka termokurczliwą. U mnie wyłącznika poduszki nie ma więc ta kostka nie jest mi potrzebna. W dużym dolutowujemy się do istniejącego kabla zielono czarnego na pinie 5, żeby było łatwiej można obciąć trytytkę Przed wyjęciem odłącz aku!
Warto druknąć sobie fotki w kolorze:

Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez kris86k ; 10-12-2012 o 11:25
kris86k jest offline   Odpowiedź z Cytatem