Temat: [Transit 1994-2000] robil sie coraz slabszy az zgasl
View Single Post
Stary 11-12-2012, 13:24   #23
krzysiek 1208
ford::beginner

Imię: kRZYSIEK
Model: Transit & Focus
Silnik: 2.5 D & 1.8 TDDI
Rocznik: 96 & 01
Domyślnie Odp: robil sie coraz slabszy az zgasl

Cytat:
Napisał wojtekjanus Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jest mróz, więc ciężko jest robić takie eksperymenty, ale:
- spróbuj zasilić pompę wtryskową z dodatkowego baniaka, z pominięciem filtra; baniak najlepiej zawiesić na szybie pasażera, nieco wyżej; pamiętaj, że paliwa bedzie ubywać szybko, bo powrót będzie do zbiornika samochodu; nie zapowietrz go; długa plastikowa rurka odpowiedniej średnicy załatwia sprawę; zachowaj czystość.

To pozwoli ci jednoznacznie stwierdzić, czy przyczyna jest w układzie zasilania (zbiornik, przewody, pompka podająca, filtr), czy w układzie wtryskowym (pompa, wtryski).

Może jeszcze przed tymi wszystkimi działaniami - zmień filtr. Może być zawalony brudami - takie są wtedy objawy...
Paliwo na pewno masz dobre, zimowe? Może masz jakiś patent wlany do zbiornika - typu opał z rzepakiem?
Pompke ta mala mam nowa paliwo wali z niej jak z hydrantu a filtr to nie wiem ja go nie zmienialem od kiedy mam auto sprobuje zmienic go na nowy,,,ale nie widac w nim syfu golym okiem po wyciagnieciu,,, paliwo to raczej pewne z Bp nie leje wynalazkow,,, sprobuje jeszcze pozniej tej metody na banke,,,tylko czemu to wszysko dzieje sie od tego czasu jak go podgotowalem ??? Jak jest zimny pali na szczal a jak zlapie 80 90 C to zaczyna wariowac.
krzysiek 1208 jest offline   Odpowiedź z Cytatem