Odp: 2.4 TDDI pompa po naprawie a silnik pali tylko przy uzyciu samostartu, przyczyna
Może powiem tak nie wiem jak to jest możliwe że zsunąłeś wąż od paliwa gdzie ma zabezpieczenie i nieraz nie jest go tak łatwo ściągnąć .
ja bym zasugerował taki temat zalać paliwo do filtra paliwa to przede wszystkim sprawdź czy nie uszkodziłeś jakiegoś kabla w szczególności przy pompie jak ci się udało zsunąć przewód zasilania paliwa to może coś jeszcze "zepsułeś"
jak to zdiagnozujesz i stwierdzisz ze jest ok to tak jak wspominałem wyżej napełń filtr paliwa ropą .
następnie przekręć kluczyć na zapłon i wciśnij pedał gazu wraz z hamulcem i trzymaj około 10-15 sekund jak zacznie migać klucz serwisowy pomarańczowy puść pedała wyłącz stacyjkę odczekaj chwilkę i próbuj uruchomić
i też mi się kolego wydaje że układ możesz mieć zapowietrzony
2 osoby jeden psika samostart a drugi kreci silnikiem (stosuj samostartu lub plaka dawkami nie ciągle ) ułatwi to przyspieszenie pracy silnika jak samochód odpali nie dodawaj gazu pozwól mu popracować na wolnych obrotach po jakiejś chwili dopiero delikatnie naciskaj pedał gazu i obserwuj nasłuc***ąc jak silnik pracuje.
Ostatnio edytowane przez ssaqulca ; 11-12-2012 o 22:32
|