Cytat:
Zgadzam się z Bongo. Od 2-ch lat problem stale powraca i faktycznie nagrzewnica robi za odstojnik. W tym sezonie już 2 razy czyściłem a od kilku dni i tak jest słabo Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. . Zamontuje filtr prawdopodobnie z karchera i zobaczę jaki będzie efekt?. Filtr na lewym wężu (od maski patrząc) , bo tam jest wlot z bloku silnika. Myślałem też o tym, aby zrobić czyszczenie układu na wyłączonym silniku poprzez podłączenie jakiejś pompy+ filtr i wtedy mogło by hulać parę godzin, ale niestety na małym obiegu bo termostat zamknięty Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. . gdybym miał jakąś ciekawa pompę, wyciągam termostat i daję układowi chłodzenia czadu (+ocet). Właśnie to zamulenie się nasila przy dolewaniu nowych płynów, ja jeszcze
dowaliłem, bo wyciek chłodnicy usunąłem poprzez dosypanie proszku K2, który jest dodatkowym lepiszczem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. .
|
Filtr przed nagrzewnicą jest dobrym rozwiązaniem. Sam sie nad tym zastanawiałem. Takie filtry z przyłaczami 1/2" (DN15) można kupić w marketach budowlanych. Z takich filtrów ludzie robią sobie "oil waste tank-ki" na odmę. Obudowa jest zazwyczaj przezroczysta, więc widać co się osadza. Tylko zdaje się, ze te ustrojstwa nie są przystosowane do ekstremalnych temperatur (minusowych i plusowych).
Moim zdaniem kilkugodzinne płukanie może nie przynieść oczekiwanych efektów. No chyba, że się zrobi to pod dużym ciśnieniem. Tylko, żeby nie przesadzić
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.