Witam
Tak jak obiecałem, po pewnym czasie użytkowania (7 tyg,w tym ostatnie 3 tyg. w prawdziwie zimowych warunkach) mogę sie podzielić wrażeniami z jazdy na zimówkach.
Dla przypomnienia :
Michelin Primacy HP 225/50/R17 98W z takiej letniej przeskoczyłem do Michelin Alpin A4 215/60/R16 99H XL.
Moim osobistym zdaniem ,oponki te spisują sie świetnie.Komfort jazdy na wysokim poziomie.Sprawują sie bez zarzutu. Esiu trzyma się zadanego toru jazdy nie zaskakuje niczym nieprzewidywalnym.
Jazda na różnorakich powierzchniach nie stwarza problemów, zachowanie samochodu jest cały czas pewne i pod kontrolą.
99 % sytuacji bezstresowych jedynie mały uślizg na lodzie, ale na to nie ma siły. Po dostosowaniu prędkości do nawierzchni i pomocnej dłoni elektroniki można czuć sie spokojniej.
Według mnie cena tych opon jest adekwatna do ich możliwości.Pomimo ,że ja postawiłem estetykę troszke z boku i założyłem powyższe oponki na stalowej feldze nie rzuca to wielkiego cienia na dobry wygląd całości.
Czarna felga jest estetyczna, dodając do tego dbałość o czystość nadwozia w zimie na bieluśkim parkingu całość z czarnym lakierem wygląda na prawdę ok.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Pozdrawiam
(powyższe doznania mogą nie zostać uzyskane przez innego kierowcę w innej konfiguracji
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.,dlatego proszę brać ten tekst wyłącznie pogladowo/pogadankowo)
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.