Simering uszczelnia wał na założonym na nim kole zębatym pompy oleju. Koło pompy dociskane jest do kołnierza na wale przez koło pasowe stanowiące całość z kołem zębatym paska rozrządu.
Tak więc musisz:
- spuścić płyn z układu, wyjąć chłodnicę,
- poluzować i zdjąć pasek klinowy,
- zdemontować wiskozę z wentylatorem i koło pompy wodnej
- odkręcić i zdjąć plastikową osłonę rozrządu
- poluzować i zdjąć pasek rozrządu
- zablokować wał, odkręcić koło pasowe i zdjąć je z wału - uwaga na klinik, nie zgub...
Jeżeli teraz wystarcza ci dostępu do wyjęcia simeringu z obudowy pompy olejowej i jego wbicia - to można to zrobić. Jeżeli uważasz, że jest za ciasno - musisz odkręcić i wyjąć pokrywę pompy olejowej. Wymiana wtedy jest bardzo wygodna. Ale trzeba mieć nową uszczelkę kartonową pod pokrywę.
Śruba mocująca koło pasowe jest dokręcana bardzo dużym momentem, różnym w zależności od łba śruby: przy łbie 14 mm moment wynosi 185 Nm, przy łbie 24 mm 340 Nm. Podobno bywa jeszcze inny rozmiar, ale ja nie mam go w instrukcji.
Z tego wszystkiego wynika, że trzeba mieć kołki ustalające koła rozrządu i wał (lub odwalić trzeba partaninke z malowaniem znaków na pasku - ale to dla niektórych jest nieprofesjonalne postępowanie). Ale przy kołkach można od razu sprawdzić i ustawić kąt statyczny wyprzedzenia wtrysku. No i kołek wału przyda się przy odkręcaniu i dokręcaniu śruby koła pasowego...
Cytat:
|
jak zmienić zimering na kole zębatym
|
Mam nadzieję, że nie chodziło ci o koło zamachowe - też jest zębate...
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.