View Single Post
Stary 16-12-2012, 12:50   #96
peszt
ford::average

Model: MONDEO MK4
Silnik: 2,0l 140km
Rocznik: 2008
Domyślnie Odp: Bezkluczykowe otwieranie drzwi

Nigdzie jeszcze nie bylem i chyba dopiero po swietach bede dalej grzebal, bo nie mam teraz czasu... zwrocilem jeszcze uwage na jedna rzecz.

Chodzi o ten przycisk w drzwiach kierowcy do otwierania drzwi. Generalnie sens jego działania jest tylko wtedy...kiedy masz ustawione otwieranie auta w taki sposob, ze po jednym nacisnieciu pilota otwieraja sie tylko drzwi kierowcy, potem by otworzyc reszte drzwi trzeba szybo 2 razy nacisnac przycisk otwierania na pilocie. Zalozmy, ze wsiadasz do auta i jedziesz gdzies, nagle spotykasz znajomą na ulicy, chcesz ja podwiezcGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.... masz teraz otwarte tylko swoje drzwi a reszta jest zaryglowana...naciskasz przycisk i odryglowujesz pozostałe 3 pay drzwi...kolezanka wsiadaGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum..

Ok... ten przycisk w moim mniemaniu nie powinien w ogole byc polaczony z systemem Keyless Entry...nawet jezeli mam zle zaprogramowane kluczyki(sprawa jeszcze nie ustalona, ale raczej tak moze byc) to ten przycisk i tak powinien działać...a nie dziala.

Teraz rodzimi sie pytanie, czy moze byc tak, ze skoro przy programowani kluczykow trzeba deklarowac, czy bedzie to tylko FordPower czy Keyless Entry...to może przy programowaniu tego modułu w bagażniku też trzeba coś zaznaczyć, że jest to moduł z Keyless Entry... jezeli tak, to tego też raczej nie zrobilem, tylko tak normalnie jak każdy moduł zaprogramowałem(czyt w domysle...znajomy mi to robil). Może ktoś coś wie w tym temacie?

Pozdrawiam i życze wszystkim udanych i wesołych w rodzinnej atmosferze Świąt i szczęśliwego nowego roku...oby był lepszy niż 2012, ale gorszy niż 2014Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum..

Wersja dla NIEWIERNYCHGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.... miłego wypoczynku od pracy i szczęśliwego nowego roku...oby był lepszy niż 2012, ale gorszy niż 2014Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum..

P.S. Bonusowe życzenie...byśmy w końcu dokonali tej modyfikacjiGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum..

Ostatnio edytowane przez peszt ; 16-12-2012 o 12:52
peszt jest offline   Odpowiedź z Cytatem