Ok, jestem po weekendowej "zabawie" z klapą i jej zamkiem, poniżej różne wnioski:
- Podchodząc do rozbierania plastików, najlepsza kolejność to: 1 u góry (trzyma boczne słupki), potem 2 boczne słupki, potem 2 zaślepki przy światłach, potem wielka płyta u dołu; dzięki temu żaden zaczep się nie urwie! (oczywiście przy rozsądnym wyciąganiu)
- Żeby rozłożyć zamek na 2 części, trzeba mieć torx-a z dziurką, szkoda że nikt nie napisał że to jakiś rzadki 5-ramienny torx (standard to 6-ramienna gwiazdka), rozmiar T15s lub T20s (nie wiem dokładnie bo takiego klucza nie mam, ocenione przykładając zwykłego torxa); "s" w oznaczeniu to security czyli zamek jest przez Forda zabezpieczony śrubą antykradzieżową - bosko! W Praktikerze takiego klucza nie mieli (jedynie 6-ramienne torxy z dziurką), a że była niedziela to więcej nie zdziałałem w temacie. Przy okazji, może ktoś podać dokładny rozmiar tego klucza? To sobie dokupię pojedynczy bit
- Jeśli zamek jest w pozycji zamkniętej i podniesiemy klapę (po uprzednim odkręceniu 3 śrub trzymających zamek do klapy), no to ciężko będzie zamknąć bagażnik, w sensie umieścić zakleszczony zamek z powrotem w klapie - generalnie nie polecam takiej zabawy
- Jeśli ktoś uzna że jednak warto oddzielić zakleszczony zamek od klapy, to żeby myśleć o odkręcaniu tego "security torx'a" trzeba odginać plastik który jego jak i cały zamek zasłania (zsunąć ten plastik można w mniej niż minutę jeśli zamek trzymamy w ręce)
- Na koniec najciekawsze: po 2 dniach walki z zamkiem, po ponownym wpięciu wiązki w zamek, ten sobie jak gdyby nigdy nic ożył i chodzi jak zegarek. Wyjąłem jeszcze raz wiązkę, psiknąłem kontakt sprayem styki, złożyłem wszystko do kupy i na razie działa - jak się kolejny raz zepsuje to będę przygotowany z tym rzadkim torx'em
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.