Cytat:
|
2.3 16V ma:
- wałki równoważące
- dwumasowe koło zamachowe
- VIS'a (zmienna długość dolotu)
|
- Dwumasa nie mam bo skrzynia to automat, taka chciałem i mam bo lubie automaty.
- VIS jaz kolega wyjasnił
- Wałki równieważące ? NIe rozumiem gdzie tkwi problem - silnik nie będzie modyfikowany
Co do dokładania klimy to nie wiele jest aut z końca lat 80, które posiadają klimę - a kupowanie poszczególnych części sie poprostu nie opłaca. Scorpio I (II) czy sierra z kilma to prawie rarytas. Za scorpio III zapłaciłem niewiele i mam kompletny sprawny samochód ze wszystkimi jego elementami - oczywiście wolał bym mieć prostszy silnik ,ale to chyba jest do ogarnięcia. Będziemy wstawiać klime dwustrefową - bo całośc jest sprawna. Czy silniki 2,3 mają jakieś bolączki które warto było by ogarnąć - bo silnik jest już wyjęty?
Co do postępu prac :
- Transit jest już wypatroszony z silnika skrzyni i wszytskiego co było pod maską. Wczorej dostarczył go lakiernik , ponieważ zaczęliśmy od lakierowania pod maską - kolor z palety mercedesa U800 heliodor green. Prawdopodbnie dziś zaczynamy upychać nowy silnik. Będzie pakiet startowy silnika i skrzyni w postaci nowych uszczelnień , zimeringów, filtrów i olei. Mam już nową ( zregenerowaną ) maglownicę ze wspomaganiem - auto do tej pory nie miało tej dogodności i to również będzie kolejny dokładany "wypas" ;-). Musze zrobić nowe podstawy akumulatorów, bo stare zjadły korniki ,nowe będą aluminiowe. Plan jest taki aby najpierw doprowadzić auto do właściwego stanu mechanicznego. Fotorelacja mysle ,że równiez będzie.
Cytat:
|
tylko przerobic od razu kolektor w czesci wodnej na aluminium.
|
Czy możesz rowinąć bliżej temat?