View Single Post
Stary 19-12-2012, 08:57   #15
elspasoo
ford::average

Model: Wesfalia nugget 2,0 '89
Silnik: Swap 2,3 16V Y5A + automat
Rocznik: 1989
Domyślnie Odp: Swap sinika benzynowego (pinto) - jaki silnik wybrać??

Dziękuje serdecznie, to bardzo duża pomoc. Co do cewek - wczoraj to zauważyłem i dziś wszystkie przewody będę wycinał i wstawiał nowe , bo izolacja sama odpada Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Co do kondycji silnika odpalałem go wielokrotnie na dłużej, czasami silnik pracował na wolnych obrotach około 30 min - 40 min ( temp zewnętrzna ok 3C Poziom płynu był na MIN przed odpaleniem (świeciła się kontrolka) , po lekkim rozgrzaniu gasła. Wskazówka temperatury po rozgrzaniu stała w połowie skali , jednak kilka razy opadała do zera - czujnik ?, zapowietrzony układ? . Płyn w zbiorniczku był czysty bez tłustych oczek, olej w silniku bez "majonezu". Silnik pracował bardzo płynnie i cicho, skrzynia zmieniała biegi płynnie, bez szarpnięć. Auto ma udokumentowany przebieg 109 tyś/km- niestety ostatni rok stało nie jeżdżone. Na tyle mogę się wypowiedzieć w kwestii stanu silnika. W kwestii przeróbki kolektora, rozumiem ,że chodzi o tego typu usługę: http://allegro.pl/kolektor-ssacy-for...863910485.html - Czy ktoś robi to taniej, albo ma dostępny przerobiony? Z góry wielkie dzięki.
Cytat:
Napisał Rafał A.(antek) Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
inne bolaczki to zawor cisnienia oleju w pompie olejowej, najlepiej wymienic na nowy (z 30zł kosztyje) i dac klej do gwintu na gwint zaworka.
W jaki sposób można dostać się do niego? Trzeba zwalić cąłą dużą miskę?

Ostatnio edytowane przez elspasoo ; 19-12-2012 o 09:28
elspasoo jest offline   Odpowiedź z Cytatem