Witam
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Patrzyłem na forum, są tematy podobne, jednak żaden sie dokładnie nie pokrywa z tym co dolega mojemu Essiemu. Mianowicie podczas jazdy cały czas delikatnie żarzy sie kontrolka ładowania. W nocy widać to wyraźniej (aczkolwiek delikatnie), w dzień trzeba na prawde dobrze się przyjrzeć żeby to dostrzec. Zauważyłem że intensywność żarzenia spada podczas wyłączania kolejnych odbiorników (ogrzewanie, radio, światała), intensywność nie zależy od obrotów. Po wyłączeniu silnika kontrolka gaśnie automatycznie. Akumulator sie nie wyładowuje, przy dużych mrozach, po staniu całą noc kręcił ok 2-3sek i odpalał, ale pod pracą (po przejechaniu 6km, i staniu 8h) odpalał na rys, czyli alternator powinien ładować. Mierzyłem napięcie (niestety nie pamiętam dokładnych danych), ale na wolnych obrotach jest okej, a po dodaniu gazu minimalnie spada. Przeczyściłem klemy, i brak efektu. Wie ktoś na co powinienem jeszcze zwrócić uwagę, zanim go oddam mechanikowi?