Cytat:
|
Miałem coś podobnego tylko,że u mnie to dawało sie zaobserwować jak puszczałem gaz (taki dżwięk jakby coś o coś stukało)Też na wysokości przedniej szyby.Nawet myślałem ,że coś sie oderwało i tak mi telepocze.Pojechałem do ASO i mi to zrobili.Okazało się ,że to jakaś linka od zmiany biegów stukała tak.Dali jakąś dodatkową opaske i do dzisiaj mam spokój i cisze. Na fakturze mam to wpisane jako-poprawienie mocowania linek zmiany biegów.
|
Trochę odświeżę temat.
Jako że też ciągle denerwowało mnie to brzęczenie, byłem przekonany że dochodzi ono z kratki nawiewu na szybę i jest nieusuwalne , dałem sobie spokój i robiłem trochę głośniej radio. Dzisiaj w korkach nasłuchałem się tego brzęczenia i postanowiłem dokładnie poszukać przyczyny. Przy pomocy fotela i listewki ustawiłem obroty silnika na około 1800 obr i zacząłem szukać. Jak każdy nasłuchiwałem podszybia- nie to. Później wydawało mi się że brzęczenie dochodzi z okolic lewej strony schowka - nie to , ale coraz niżej. W końcu zdemontowałem skórzaną osłonę lewarka zmiany biegów i okazało się że jedna z prowadnic mechanizmu zmiany biegów przenosi drgania ze skrzyni do wnętrza kabiny i powoduje ten dźwięk . Jak ją przytrzymałem to cisza. Dziwne to trochę , ale na początku byłem pewien że problem tkwi w kratce nawiewu na szybę.
Tak więc możliwe rozwiązanie podał wcześniej
WLODKO, choć wydawałoby się nieprawdopodobne
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.