View Single Post
Stary 23-12-2012, 12:32   #6
dagie
ford::beginner

Imię: Darek
Model: Focus Mk3 kombi
Silnik: 1,0 EcoBoost 125KM
Rocznik: 2012
Domyślnie Odp: prosze bardzoo opinie na temat silnika ecoboost 1.0 100 Km

Zależy jaką wartość spalania sobie założyłeś. Jeżeli jest to 9 litrów na setkę to się nie rozczarujesz. Jeżeli 6 litrów, to będziesz rozczarowany i to bardzo mocno. Mój ecoboost 125KM w warszawskich korkach, przy krótkich przebiegach do 10 km, przy mrozach takich jak w tym tygodniu spalił średnio 9,2 l/100km wg komputera. Przebieg dopiero 500 km. Ja zakładałem spalanie ok 8,5 l/100 km w mieście, czyli mocno zawiedziony nie jestem. Przy ujemnych temperaturach nie działa ASS, poranny rozruch na mrozie też podnosi spalanie. Mam nadzieję, że wiosną będzie lepiej Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Z osiągów jestem bardzo zadowolony, autko jest dynamiczne, ciche i prowadzi się świetnie. Zaraz pewnie odezwą się tacy, którzy stwierdzą, że bez 200 koni pod maską samochód "nie jedzie", ale to ich zmartwienie i nie warto dyskutować Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Figo, będziesz zadowolony. Ciesz się z autka i nie przejmuj się tym, że na przejechanie każdej setki kilometrów zapłacisz 5 czy 8 zł więcej niż sobie zakładałeś Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
dagie jest offline   Odpowiedź z Cytatem