Temat: [Mondeo 2007-2014] panel Audio/DVD/GPS/TV - wszystko o...
View Single Post
Stary 24-12-2012, 19:15   #1107
jackson
ford::amateur

Model: Mondeo
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2009
Domyślnie Odp: panel Audio/DVD/GPS/TV - wszystko o...

Na conversie mam to samo co przy standardowym ford 6000CD. Czyli wyświetla mi CD, Radio i AUX. Jedynie przy radiu nie wyświetla na Convers RDSu. Mamy wyświetloną częstotliwość stacji i możemy przyłączać na kierownicy pomiędzy stacjami, a rds wyświetla ładnie na stacji, więc dla mnie nie ma problemu. CD też można przełączać z kierownicy. Jeszcze muszę sprawdzić jak działa z muzą z karty sd albo pendrive. Jakość odbioru radia jest dla mnie bardzo dobra, ale zaznaczam że nie jestem jakiś wyczulony, po prostu dźwięk dla mnie jest OK, to samo CD i DVD. Instalacja wymagała troszkę podcięcia części platiku w głębi (ponieważ radio troszkę dłuższe). Właściwie nie wiem po co ten platik tam jest skoro radio trzyma sie super od przodu i idealnie pasuje do panelu konsoli środkowej. Poza tym plag and play. Wszystko działa sprawnie. Są kabelki do podpięcia ręcznego i wstecznego do kamery cofania, ale nie wiem po co, bo ja ich nie podpiąłem a i tak jak wrzucę wsteczny to ładnie włącza obraz (ale kamery jeszcze nie mam). Sprzęt jest z Anglii, mam oryginalne mapy Sygic na zachodnią EU, miałem w planie dograć Polskę, ale z głupia wrzuciłem na karte Automape i... Działa świetnie. Miałem w planie kupić Blaupunkta FX, ale wiadomo że pokryciem map AM bije blaupunkta na łeb więc sprawa rozwiązana. Głos czysty, obsługa dzięki sprawnemu dotykowi bardzo dobra. Mimo że antena GPS leży narazie w dziurze na napoje w tunelu środkowym to zasięg łapie momentalnie i go nie gubi. Naprawde jestem bardzo zadowolony. Wygląda też super. Jak ktoś byłby zainteresowany to mam taki sam sprzęt do sprzedania tu w Polsce, info na pw. Pozdrawiam i Wesołych Świąt
jackson jest offline   Odpowiedź z Cytatem