Temat: [C-MAX 2003-2007] Świecą się wszystkie kontrolki
View Single Post
Stary 25-12-2012, 19:49   #6
michu21
ford::average

Imię: Michał
Model: Focus C-MAX
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2004
Domyślnie Odp: Świecą się wszystkie kontrolki

Cytat:
Napisał grzpin Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Witam
Posiadam c-maxa 2004 r od wczoraj mam problem z zapalaniem się wszystkich kontrolek na tablicy rozdzielczej. W momencie gdy się zapalą nie da się dodać gazu przestaje działać wspomaganie. Po jakimś czasie gasną i później znów się zapalają. Zauważyłem że jak silnik się rozgrzeje to się nie zapalają.
Pytanie czym może to być spowodowane.

Bump: Witam
Posiadam c-maxa 2004 r od wczoraj mam problem z zapalaniem się wszystkich kontrolek na tablicy rozdzielczej. W momencie gdy się zapalą nie da się dodać gazu przestaje działać wspomaganie. Po jakimś czasie gasną i później znów się zapalają. Zauważyłem że jak silnik się rozgrzeje to się nie zapalają.
Pytanie czym może to być spowodowane.
Wymień akumulator, bo przy odpaleniu zużywasz cały jego zapas energii i zanim się naładuję komputer odcina wszystko co zużywa energię. Akumulator który umiera zachowuję się specyficznie. Byłem u elektronika i mi powiedział, że też mam do wymiany, pokazywał będzie, że jest naładowany na 100% a tak naprawdę może mieć 10% lub jak masz odpowiedni to tylko trzyma rezerwę na odpalenie a reszta będzie przekłamaniem. Użył jakiegoś specyficznego terminu do takiego zachowania, ale nie pamiętam jak to brzmiało.