View Single Post
Stary 26-12-2012, 11:03   #10
t1977k
ford::beginner

Imię: Tomasz
Model: FOCUS MK3 TREND SPORT
Silnik: 1.6 ECOBOOST 150 KM
Rocznik: 2012
Domyślnie Odp: Klekotanie plastików podczas słuchania muzyki

Witam,
niestety w moim egzemplarzu zauważyłem podobny efekt tuż po wyjeżdzie z salonu (auto odebrałem 15 grudnia br.) i odpaleniu radia w drodze powrotnej do domu... W przednich drzwiach od strony pasażera w momencie pojawienia się basów w muzyce lub głosie lektora występuje efekt jakby uszkodzona była membrana głośnika lub źle dopasowane lub niedokręcone elementy plastikowe w drzwiach - dramat. Prawdę mówiąc nie da się przy tym "efekcie" słuchać muzyki...
Mam wersję z radiem seryjnym. Jutro wybieram się do serwisu ze zgłoszeniem reklamacyjnym, ale obawiam się (biorąc pod uwagę otrzymane przez Ciebie od importera pismo), że ASO niewiele przy tej usterce pomoże i pozostanie mi udanie się do firmy car audio...

ps. powiem szczerze - poza ww. usterką mam jeszcze dwie inne do zgłoszenia w ramach gwarancji - "specyficznie" pracujące wycieraczki przedniej szyby - jakby chowające się z opóźnieniem oraz parujące reflektory przednie na wysokości kierunkowskazów. Jak na fabrycznie nowy samochód z przebiegiem poniżej 400 km to po prostu totalna wpadka producenta i aż strach pomyśleć co będzie gdy samochód przejedzie kilka tysięcy kilometrów...
t1977k jest offline   Odpowiedź z Cytatem