Przymierzyłem się do drugiego wątku pt
"Focus nie przyspiesza już prawidłowo", z tym że gość który o tym pisze robi pełno błędów ortograficznych i interpunkcyjnych i w związku z tym automatyczny tłumacz wariował i musiałem najpierw poprawić oryginalny tekst, żeby cokolwiek sensownego uzyskać. Niestety nie wszystko udało mi się zrozumieć
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
W każdym razie, historia wyglądała mniej więcej tak, że Focus mk3 z silnikiem benzynowym 1,6L 125 KM w pewnym momencie przestaje normalnie przyspieszać i od 4 biegu wzwyż z trudem osiąga 3000 obr/min. Zjawisku towarzyszy głośniejsza praca silnika. Właściciel najpierw wiązał ten fakt z działaniem wentylacji, a konkretnie z tym, że w wersji z klimatyzacją manualną jak się włączy nawiew tylko na szybę to się automatycznie włącza klimatyzacja (to możliwe?), po czym jak ją wyłączył to po paru minutach się znów sama włączała i podobno jak ją wyłączył to wtedy właśnie to się działo. Później jednak zmienił zdanie, że to się działo nawet wtedy kiedy klimatyzacja była wyłączona a nawiew skierowany na szybę i na nogi. Napisał też że efekt znikał po tym jak wysiadał z samochodu. Przyznam że trochę się to kupy nie trzyma, ale pewnie dlatego że coś źle zrozumiałem. Dalsza część historii jak zwykle, czyli brak błędów po odczytaniu pamięci komputera w serwisie i niemożność odtworzenia tego zjawiska. W końcu raz się udało otworzyć efekt, ale również brak błędów no i efekt ustąpił po ponownym uruchomieniu silnika. W międzyczasie wgrywał kolejne aktualizacje. W końcu panowie powiedzieli mu, że teraz powinno mu przejść, przy czym nie powiedzieli mu jaką wersję oprogramowania mu wgrali i gdzie, więc nic konkretnie nie wiadomo poza tym, że ma być lepiej. Wątek kończy się na 6 grudnia i od tej pory cisza, więc może rzeczywiście jest lepiej.
Lepiej by było gdyby ktoś znający niemiecki to doczytał i zweryfikował i/lub uzupełnił moje mizerne tłumaczenie. W każdym razie chyba rzeczywiście warto podjechać do serwisu i zaktualizować co się da.
Próbowałem też trochę przetrawić drugi wątek na ten temat, czyli
"Focus przejściowo bez mocy". W tamtym przypadku właściciel pojazdu reklamował również to, że po którejś aktualizacji oprogramowania nie mógł już uruchomić silnika jeżeli sprzęgło było częściowo wciśnięte a nie do końca lub wcale (swoją drogą nie wiem po co). Problem dotyczył dwóch egzemplarzy, z których jeden miał przejechane 17000 km, a drugi 20000 km. Podobno w serwisie powiedzieli mu że teraz już problem jest znany. O ile dobrze zrozumiałem przyczyna leżała w nieprawidłowym działaniu układu rozrządu, a konkretnie niewłaściwym czasie trwania faz. Aktualizacja oprogramowania umożliwiała też (znowu) uruchomienie silnika z częściowo wciśniętym sprzęgłem. Niestety również w tym przypadku brak szczegółów (gdzie i jaka wersja). Wątek urywa się 4 grudnia i od tej pory cisza, a więc być może już jest lepiej.