jesli chodzi o wtyczke to sam ostatnio wymienialem, rzeczywiscie jest tam ciasno ale jak zdejmiesz plastikowe oslony - ta nad wtryskami i ta od akumulatora to da sie tam reke wsadzic...mnie sie tak udalo wypiac wtyczke i ja sprawdzic i wiedzialem od razu ze jest spalona a to czesty objaw...wtedy wentylatory wlaczaja sie na drugi bieg a tak nie powinno byc bo od razu po wlaczeniu klimy wiatrak powinien wlaczyc sie na wolne obroty...zacznij od tegi bo to najmniejsze koszta tyle ze do wymiany przydalby sie kanal bo dostep od spodu najlepszy...i pamietaj zeby to dobrze zabezpieczyc bo caly syf sie tam dostaje i za chwile bedziesz mial to samo...u mnie przed wymiana tej wtyczki czuc bylo spadki napiecia, swiatla przygasaly, i auto bylo mulowate jak wlaczyly sie wiatraki, nie mialo sily jechac, trzeba bylo je mocno na obroty ciagnac..po wymianie jak reka odjal
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Sprawdz tez bezpieczniki - te pod maska...jest tam taki zolty 60A - nie pamietam numeru ale jest on odpwiedzialny za wlaczanie wentylatora...jesli bedzie przepalony wymien, koszt w ASO ok 30zl ale wtyczki tam nie dostaniesz...ja kupilem w czesciahc uzywanych forda.
A ze leci cieple powietrze...moze nabij klime? moze nie ma juz czynnika?