Cytat:
|
Update conversa praktycznie tylko w ASO (w dziale S-maxa jest teraz na ten temat cały wątek).
|
hehe.
Mam nadzieję, że coś z tego wyjdzie.
Po rozmowie celem sprawdzenia i umówienia wizyty na upgrade oprogramowania nie bardzo byli zorientowani. Po naprowadzeniu coś tam zaczęło świtać.
Ciekawe jest to, że nie wiedzą czy instalowali cokolwiek wcześniej u mnie mimo że autko kupione i serwisowane tylko u nich.
Kasę już za samo podłączenie sobie życzą i dopiero wtedy powiedzą czy jest coś do zainstalowania
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Masakra.
Więc sprawdziłem sobie sam wersje softu (wg info z forum) i tak:
Navi NX: Main_Ver-Sw 0433_080310
Convers+ : Target Rom 0811
Brzmi trochę staro
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
W tym temacie
http://forum.fordclubpolska.org/show...light=usb+navi
kolega Grzegorz914 pisze, że jeśli Convers jest sprzed września 2008 ( mój Mondek to sierpień 2008 ) to nie wyświetli info z USB na ekranie. Trochę szkoda bo zależałoby mi na tym. Jest ktoś kto mógłby to potwierdzić bądź zaprzeczyć czy brak info dotyczy również Navi czy tylko conversa
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Cytat:
|
Zmieniasz moduł BT/VC na 8M5T-19C112-XX plus kabel do gniazda USB plus gniazdo USB i po sprawie, może w twoim przypadku być w każdym jezyku bo komendy głosowe siedza w Navi.
PS: Jesli autko z 2007 roku to trzeba jeszcze zmienić troche okablowanie i włożyć izolator pętli masy. Cała operacja trwa ok 3godzin. Jeśli masz Convers+ to niestety niebedzie w nim obsługi USB i IPOD sterowanie tylko z Navi i przycisków na kierownicy. Wsparcie dla wyświetlania USB i IPOD na Conversie weszło od września 2008 wersja softu wskazników od :
Rom Level CC
NVM Target Rom 0906
NVM Eeprom LvL CC
|