Cytat:
|
Witam wszystkich i na wstępie chciałbym prosić was o pomoc,więc jak w temacie mam problem z mondeo 2.0tddi 115ps chodzi o silnik ma słabe sprężanie 18,20,25,21 bardzo zróżnicowane,i na dodatek pompa wtryskowa do regeneracji ma zły kat wtrysku.I tu mam pytanie mój budżet wynosi 8tys zl i czy warto robić remont kapitalny i regenerować pompę.A może kupić silnik z innego auta ale tu nie wiadomo co się dostanie (czasem gorsze ****o niż co warte).I chciałbym od razu mówić że nie chce zmieniać auta ponieważ ma zawieszenie idealne.... a i czy to prawda że te silniki nie chodzą po remoncie tak jak przed uszkodzeniem.co byście zrobili na moim miejscu?
|
Ogólnie to odaj to ****o na złom i będziesz miał spokój, ja posiadam mondka 2004r 130KM 2.0 tdci z oryginalnym 120tyś przebiegiem 6 biegowa skrzynia. Przedtem miałem 2 astry 2 diesla i benzynę i nie było z tym problemu a to dziadostwo to ciągle coś a zaczęło się od sprzęgła, 3 tyś złotych pękło teraz szykuje się wymiana skrzyni bo synchronizator pierdzieli i zgrzyta na 4 biegu. Ogólnie to szmelc jakich mało te fordy,paliwo beczkami lać jeżdząc po mieście 8-9 litrów jak nic na setkę, bzdury piszą ci którym spalanie 5-6litrów wychodzi po mieście. NIGDY WIĘCEJ GÓWNIANEGO FORDA. Pół roku temu zrezygnowałem z tej śmiesznej gwarancji 12 bo to kpina, większość usterek nie uwzględniają a obecnie musial bym zrobić duży przegląd który kosztuje 1500zł do tego te naprawy to połowę wartości auta. Co to wgóle za auto jak przy 120 tyś przebiegu trzeba w niego tysiącami ładować. Ostatnia wizyta w serwisie zakończyła się wyrażeniem opinii na temat tej marki i trzaśnięciu drzwiami. Radze trzymać się z daleka od tej marki. Pozdrawiam