Samochód informuje o przepalonych żarówkach. Przy małym wyświetlaczu są to komunikaty, a przy duzym pewnie komunikaty i może tez zgaśnie poswiata przy danym świetle, ale to tylko przy awarii świateł mijania z przodu i tyłu, reszta tylko komunikat.
Ja widziałem liczniki z dużym LCD na Allegro. Nie pamiętam ceny, ale więcej niż 500. Jeśli kiedyś kupię, to po gwarancji podstawowej. Jest z tym trochę zachodu, ale koledzy w S-maxach wstawiali Convers+ zamiast zwykłego i wszystko działa oprócz dodatkowych komunikatów nawigacji. Przecież jest komunikacja cyfrowa, a wiązki powinny być identyczne.
Swoja drogą może ktoś kto dostał mniejszy zamiast dużego się spyta czy diler dokona takiej zmiany
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Edit: Wczoraj testowo chciałem sprawdzić te komunikaty o przepalonych żarówkach i jaka żarówka do postojowych siedzi w klapie i zdziwiłem się widząc dwuwłóknową P21/5W jak w głównym
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum., bo podłączenie jest tylko do 5W. Według instrukcji powinna tam być W5W. Pomijając oczywistą niezgodność, to nie mam pojęcia czemu taką zastosowali, a nie zwykłą P5W, która jest tańsza. Do cofania też jest inna niż w instrukcji...
Inna kwestia, że ta żarówka mi się spaliła podczas tej zabawy i teraz mam 1 światło pozycyjne z prawej strony. I tutaj istotna informacja - nie generuje to komunikatu o awarii światła pozycyjnego.