Cytat:
|
jeśli będziesz kupował cokolwiek z diód to kupuj białe ale z tzw. ciepłym światłem "Warm White" bo za te "zimne-niebieskie" diody szybko możesz mieć spotkanie z niebieskimi albo problemy na przeglądzie
|
Nie do końca to prawda.
Ja w swoim mam ksenony i wiadomo, że one świecą zimnym-białym.
Wymieniłem więc postojówki właśnie na LED zimne białe, bo te żółte światełka źle wyglądały w bliskiej odległości od ksenona.
A skoro barwa postojówek nie różni się od ksenonów, to nie ma problemu ani z policjantem ani z diagnostą.
Na marginesie - jak już wymieniłem postojówki na LEDy, to wiadomo pojechałem w ten sposób także lusterka zewnętrzne i oświetlenie wnętrza, choć początkowo wcale tego nie planowałem. Gdybym nie miał ksenonów, to w ogóle bym nic nie wymieniał na LEDy, bo wtedy w aucie byłyby dwa kolory żarówek. Moim zdaniem wygląda to źle. Teraz mam ST220 z ksenonami (i powymieniałem wszystko na LEDy), a wcześniej przez 4 lata jeździłem TDCi 115KM ze zwykłymi lampami (i tam nie wsadziłem nigdy LEDów).
Jeżeli zaś chodzi o samą żarówkę w postojówce to ja kupiłem na Allegro "S-Żarówka LED W5W/T10 - Hyper Power 1 Watt 12V". Dużo lepiej widoczne niż standardowe żarówki.