Temat: [Mondeo 2000-2007] Oświetlenie Diodami LDE SMD
View Single Post
Stary 04-01-2013, 10:14   #5
sseebbaa1
ford::advanced

Imię: Sebastian
Model: Mondeo ST220 / S-Max mk2 / Volvo C70 2.5T
Silnik: 3.0 V6 265 KM / 2.0TDCi 150KM (chip 200 KM) PowerShift
Rocznik: 2005.11 / 2015.07
Domyślnie Odp: Oświetlenie Diodami LDE SMD

Cytat:
Napisał jendrekmak Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
jeśli będziesz kupował cokolwiek z diód to kupuj białe ale z tzw. ciepłym światłem "Warm White" bo za te "zimne-niebieskie" diody szybko możesz mieć spotkanie z niebieskimi albo problemy na przeglądzie
Nie do końca to prawda.
Ja w swoim mam ksenony i wiadomo, że one świecą zimnym-białym.
Wymieniłem więc postojówki właśnie na LED zimne białe, bo te żółte światełka źle wyglądały w bliskiej odległości od ksenona.

A skoro barwa postojówek nie różni się od ksenonów, to nie ma problemu ani z policjantem ani z diagnostą.

Na marginesie - jak już wymieniłem postojówki na LEDy, to wiadomo pojechałem w ten sposób także lusterka zewnętrzne i oświetlenie wnętrza, choć początkowo wcale tego nie planowałem. Gdybym nie miał ksenonów, to w ogóle bym nic nie wymieniał na LEDy, bo wtedy w aucie byłyby dwa kolory żarówek. Moim zdaniem wygląda to źle. Teraz mam ST220 z ksenonami (i powymieniałem wszystko na LEDy), a wcześniej przez 4 lata jeździłem TDCi 115KM ze zwykłymi lampami (i tam nie wsadziłem nigdy LEDów).

Jeżeli zaś chodzi o samą żarówkę w postojówce to ja kupiłem na Allegro "S-Żarówka LED W5W/T10 - Hyper Power 1 Watt 12V". Dużo lepiej widoczne niż standardowe żarówki.
sseebbaa1 jest offline   Odpowiedź z Cytatem