Witam Panowie.
Jak nie wy, to nie wiem kto...
Mianowicie zakupiłem Mondeo 2009 z navi Blaupunk nx na płyty DVD.
Po zakupie zorientowałem się że navigacja po prostu nie działa, nie pokazuje mapy.
Jeśli użyjemy przycisku MAP to pojawi się znacznik pozycji na białym ekranie, satelit około 10 i pozycję GPS podaje ładnie. Poszperałem i wydobyłem płytę spod panela, była okropnie porysowana. Oddałem płytkę do renowacji i dziś zamontowałem idealnie spolerowaną płytkę do napędu. Dalej kicha. Podczas całej tej zabawy próbowałem np. zmienić adres HOME. Niestety nie da się, mam wrażenie jakby płyta dalej nie czytała. Po naciśnięciu MAP dalej to samo, tylko znacznik na białym tle. Później wyskoczyło okno z informacją o versji softu przeszedłem dalej i zrobiło download navigacji po którym gdy wejdę na opcję Map to już nie ma znacznika pozycji, jest tylko biały ekran, jak dam info to mam 9 satelit ale nie pokazuje pozycji GPS. Ręce mi już opadają, proszę o łopatologiczne wyjaśnienie mi w czym może być problem. Z góry dzięki
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.