Cytat:
|
Witajcie,
chce kupic tego transita Ford FT 260 K TDCi Lkw
|
Źle zapisany jest link do tego auta - nie wyświetla się konkretne auto. Nie wiadomo o jaki rocznik ci chodzi, jedyne co wiadomo, że jest to przedni napęd i blaszak...
Jeżeli jest to ten:
http://suchen.mobile.de/auto-inserat...172740670.html
to jest to auto prawie nowe z minimalnym przebiegiem. Normalnie w blaszaku nadkola są mocno skatowane i porysowane przez ładunki - a tu są wręcz dziewicze... Może to ten przebieg, ale ja bym sprawdził jednak, czy nie był lakierowany?
Tym bardziej, że nie ma książki serwisowej - czyżby tam były... niemiłe wpisy? (np. naprawa blacharska). Przebieg sugeruje, że auto raczej stało niż jeździło - czyżby stało u... blacharza? Może w Niemczech wg nr VIN można sprawdzić przebieg serwisowania u Forda?
Z tego co przeczytałem - brak mu klimy - to spora wada latem i chyba jedyna poważna w tym aucie. Jest z tych raczej skromnie wyposażonych, brak jest tylnych wycieraczek - skoro jest okienko w przegrodzie i lusterko wsteczne, to w deszcz nic nie będzie widać przez nie. Przednia szyba nie jest podgrzewana, ale przy tak małej kabinie szybko wnętrze się przewentyluje i nagrzeje, szyba odparuje, więc w tym przypadku to nie jest duża wada.
Moc 100 PS jest wystarczająca w takim lekkim vanie nawet na trasy, myślę że ma szybki dyfer i będzie dobrze jeździł i autostradowo i w mieście.
Sprawdzając silnik, trzeba trochę się przejechać - musi się całkowicie nagrzać, a wtedy na szybkiej drodze przeciągnij go na obrotach z pedałem w podłodze w zakresie obrotów od 2000 do 3000. Nie może wchodzić w tryb awaryjny (żółta kontrolka świec "sprężynka"). Ale wątpię by po takim przebiegu tam coś się działo. Silnik ma chodzić cicho, w kabinie ma być słyszalny przyjemny pomruk jak w benzynowym aucie - absolutnie żadnego klekotu i stuków. Płyn w zbiorniczku wyrównawczym ma być czysty, bez śladu oleju i innych brudów. Olej na bagnecie może być czarny - to typowe dla diesli.
A tak poza tym - ładny, czysty, jest jak nowy...