Cytat:
|
Zwrotnice są te same zawsze, różnią się jedynie piastami:
a) 14",
b) 15" pojedyncza,
c) 15" bliźniak
Zaciski i tarcze dla 15" są takie same i dla bliźniaka i dla pojedynczego.
Tarcze od 15" założysz do piasty na 14" (pięć śrub), wszystkie tarcze i piasty są łaczone w ten sam sposób 5 szpilkami M10 na klucz 13mm)
|
Nie przeczytałeś ze zrozumieniem o co chodzi koledze elspasoo. Ma model auta z lat 1986-1991 na 14" kołach z niewentylowanymi tarczami, chce założyć wentylowane z modeli późniejszych. To są wtedy inne piasty, zaciski, klocki, łożyska, zwrotnice. Nie porównuję zwrotnic w ramach tego samego rocznika.
Cytat:
|
Cytat:
Napisał wojtekjanus Zobacz post
3. Hamulce z większymi tarczami to konieczność przełożenia całych zwrotnic z jarzmami, zaciskami oraz piastami z tarczami. Wszystko od wersji 130/150/190 na felgi pojedyncze, a nie pod bliźniaki.
Po jakiego czorta zwrotnice wymieniać?
|
J.w. Większe, ale już uprzednio określone jako wentylowane. Wersje podałem ze względu na szpilki.
Cytat:
|
Cytat:
Napisał wojtekjanus Zobacz post
Być może amortyzatory są inne - trzeba by sprawdzić.
Nie są.
|
W tej sytuacji są. Do późniejszych zwrotnic nie założysz wcześniejszych amortyzatorów z lat 1986-1991. Natomiast w ramach późniejszych napisałem... być może - nie wiem.
Cytat:
|
Zacznijmy że nie wszystkie Transity miały stabilizator z przodu,
|
No... wiem o tym, bo mój pierwszy Transit FT100 Kombi z 1986 roku nie miał drążka. Ale co z tego wynika? Ja sugerowałem - w związku ze znacznym zwiększeniu osiągów auta - zwiększenie sztywności poprzecznej zawieszenia, poprzez wymianę drążka na grubszy od cięższych wersji.
Cytat:
|
Wojtku, czy Ty miałeś w ręce kompletną zwrotnicę od Timkena i Salisbury?
Chyba nie.
|
??? Miałem... A czy ty miałeś w ręku Salisbury z rocznika 1986-1991? Na pewno jest taka sama jak w Timkenie? Chyba nie...