Temat: [Mondeo 2007-2014] Odbłyśniki reflektorów przednich
View Single Post
Stary 07-01-2013, 14:53   #18
kordyl
ford::professional

Imię: Robert
Model: Mondeo TitaniumX Panther Black
Silnik: 2,5T 258KM 396Nm
Rocznik: 2007
Domyślnie Odp: Odbłyśniki reflektorów przednich

Cytat:
Napisał Olek Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Powiedz jaki miałeś przebieg samochodu jak zauważyłeś znaczące obniżenie ilości światła i przy jakim zmieniałeś odbłyśniki.
Jak go kupiłem to miał 92k km przebiegu i szału nie było w porównaniu do mkIII z soczewką z audi. Przebieg raczej pewny, auto krajowe, serwisowane.

Cytat:
Napisał Olek Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Druga rzecz, która mnie zastanawia to trwałość regenerowanych odbłyśników.
Jakieś pół roku latam po regeneracji i ok 10tys km i póki co jest git Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Niedawno wstawiłem moduł "długie na 30%", ale za krótko go mam, aby miał już przedłużyć żywotność odbłyśników.
Ogólnie na regenerację jest rok gwarancji, więc jeśli w tym czasie znowu się wypalą to powinni zrobić to raz jeszcze za free.

Cytat:
W innym wątku kolega Vega, który regenerował odbłyśniki w tej samej firmie co Ty już nie był taki zadowolony i nie widział znaczącej poprawy.
Nie wiem z czego to może wynikać... Może palniki kończą żywota, może reflektory są brudne od środka, a może ktoś się nie przyłożył przy regeneracji...