Temat: [S-MAX 2006-2015] Peiying Py-9931 zamiennik oryginału
View Single Post
Stary 09-01-2013, 16:35   #14
RafalN
ford::amateur

Imię: Rafal
Model: Mondeo MK4
Silnik: 2.0 TDI
Rocznik: 2009
Domyślnie Odp: Peiying Py-9931 zamiennik oryginału

Witam, no to i ja wtrącę swoje 3 grosze:
peiyng 9931 - mam w Mondeo mk4 (pełny pakiet elektryczny) i:
Często mam problemy żeby się radio włączyło - jakaś wada CAN busa - oczywiście Chińczycy maja to w nosie i nie ma żadnego nowego firmware - i to jest główna wada tego sprzętu. Trzeba robić magiczne sztuczki żeby to załączyć np. zamknąć drzwi włączyć czuwanie alarmu, ponownie wyłączyć i sprawdzić czy "załapie"
Opcja ściemnienia jest kiepska - w nocy "daje po oczach" a samochody z naprzeciwka widzą Twoją podświetloną twarz.
Dźwięk jest tylko w jednym kanale tzn. jak "gada" mapa to wycisza radio,
a jak używasz AutoMapy to "obcina" pierwsze sylaby komend bo nie nadąża z przełączaniem.
Regulacja głośności to koszmar - skala idzie do chyba 15, ale za głośno jest już przy 5 - więc nie da się wyciszyć tak żeby nie drażniło.
Jeżeli w czasie regulacji głośności radia akurat wystąpi komunikat z Automapy to w ułamku sekundy ustawiona głośność przechodzi na Lektora i rozregulowuje się ustawienie dla AM - wszystko przez to że skala regulacji pozostaje ja ekranie jeszcze jakieś 8 sekund po tym jak skończyłeś ją regulować.
Podczas jazdy przy odtwarzaniu DVD (to rozumiem) lub muzy z USB (tego nie rozumiem) na ekranie widać napis "patrz na ekran" - błędne tłumaczenie bo powinno być "patrz przez szybę Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. a nie na ekran" - co bardzo denerwuje i trzeba włączać ściemniacz ekranu.
BT ok , ale mikrofon tak kiepskiej jakości że rozmówca nic nie słyszy i trzeba krzyczeć do radia - oczywiście brak regulacji Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jeśli chodzi o WIN Ce to jest OK - odtwarza wszystkie znane programy nawigacyjne, ale system jest chyba jakiś Linuxowy i parametryzacja Win Ce nie wpływa na radio - może i dobrze, ale system pierwotny radia o nazwie MOSES 2.19 jest praktycznie niedostępny .
No i dystrybutor - Lechpol - nie odpowiadają na pytania, nie wiadomo czy jest jakieś wsparcie techniczne / softwarowe - już kilkakrotnie o tym pisali inni użytkownicy.
Osobiście - nie polecam - co tanie to drogie.
I to tyle - jakieś pytania - dawajcie
RafalN jest offline   Odpowiedź z Cytatem