Temat: [Mondeo 2007-2014] Odbłyśniki reflektorów przednich
View Single Post
Stary 09-01-2013, 20:53   #26
[PL]Mario
ford::beginner

Imię: Mario
Model: Mondeo MK5
Silnik: 2.0 DIESEL ECOBLUE (PANTHER)
Rocznik: 2019
Exclamation Odp: Odbłyśniki reflektorów przednich

Tak czy inaczej odbłyśniki dotarły dzisiaj do mnie Pocztą Polską za pobraniem.

Pierwsze wrażenie pozytywne, jeżeli miałbym się czepiać drobiazgów to są widoczne pokryte różne nitki, drobinki itp. świadczy to słabym wyczyszczeniu odbłyśników przed pokryciem lub zabrudzeniu urządzenia do pokrywania. Odbłyśnik został pokryty w całości od strony żarnika (w oryginale dolny fragment był niepokrywany widać to na pierwszych zdjęciach). Zrobiłem również zdjęcia odbłyśników po regeneracji wstawię je później na forum.

Zabrałem się szybko za montaż i jestem już po pierwszej testowej jeździe. Wrażenia bardzo pozytywne widać zdecydowaną poprawę. Światła dobrze doświetlają drogę i dają w efekcie więcej bieli. Przed regeneracją miałem niebieskawą ciemną poświatę więc poprawa jest zdecydowana i dlatego polecam Wam regenerację.

Niestety jednak trochę mina mi zrzedła ponieważ akurat podczas testowania świateł wyjeżdżał z posesji Renault chyba Scenic (było ciemno Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.) i podświetlał drogę byłem ciekaw porównania doświetlenia drogi no i efekt moich xenonów mizerny. Renault lepiej doświetlił drogę i światło miał bardziej wyraźne i bielsze niż w MK4 i nie były to xenony Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Podsumowując regeneracja odbłyśników ma sens nie jest bardzo droga, kosztowało mnie to 140PLN z przesyłką za pobraniem. Rozumiem teraz co pisał użytkownik vega - spodziewał się, że będą świecić lepiej w porównaniu do innych marek, xenony w MK4 mają już fabrycznie złą konstrukcje i doprowadzając je do stanu idealnego będą świecić jak nowe - czyli średnio Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
[PL]Mario jest offline   Odpowiedź z Cytatem