Teisejas, masz racje co do nieczytania przeze mnie wczesniej instrukcji tempomatu i co do RESume co zrozumialem juz od
tedi_k i z manuala w miedzyczasie, ale co do przyczyn wynikajacych z bezpieczenstwa to chyba przedobrzyles
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Impulsowe domykanie szyby kierowcy ma sie w Focusie jesli tylko sa wszystkie 4 szyby elektryczne, ja mam z tylu korbki, ot cala filozofia.
Wiele innych marek ma rozne metody wlaczania systemu tempomatu i aktywowania utrzymywania predkosci. Np. w das auto moja dziewczyna ma pol-pokretlo na dzwigni kierunkowskazu, ktore wlacza system i ktorego prawie nigdy nie wylaczamy (i jest to 2pozycyjny przelacznik mechaniczny, wiec ponowne odpalenie niczego nie zmienia, albo pozostaje wlaczony albo wylaczony), wiec wg takiej teorii moge sobie czesto przypadkowo aktywowac tempomat... moge tez przypadkowo wcisnac gaz lub hamulec do dechy i moze mi sie przy tym noga w kolanie o obudowe kierownicy zablokowac, a powaznie to nawet jak 'przypadkowo' aktywujesz tempomat, to jest to aktualna predkosc, najlzejsze musniecie hamulca go wylacza.
I nadal przysiaglbym ze w kraju w ktorym trudno kupic samochod z manualem jedzilem jakas fura w ktorej 1 ruch wlaczal system i aktywowal trzymanie predkosci (no chyba ze tam tempomat byl po prostu systemem caly czas wlaczonym 'w tle'), a tam ze wzgledu na wysokosc roszczen to dopiero musza sie martwic o takie szczegoly...
Niemniej jednak, w moich planach nadal mam ON, SET+ i RES co pozostawia mi sekwencje 2 przyciskow do pierwszej aktywacji tempomatu po rozruchu
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ale robote przekladam na wiosne przy obecnej pogodzie.