View Single Post
Stary 12-01-2013, 15:41   #13
lisvitalis
ford::beginner

Model: Ford Mondeo MK4
Silnik: 2.0
Rocznik: 2008
Domyślnie Odp: NIe mogę otworzyć drzwi kierowcy

Ha cuda jakieś się dzieją. Raz działają drzwi raz nie działają. Wczoraj wsiadłem i wysiadłem - wszystko działało jak należy. Dziś rano wsiadłem ale już nie wysiadłem. Mało tego - nie mogłem otworzyć również drzwi pasażera (poprzednio zresztą też). Wysiadłem drzwiami z tyłuhttp://forum.fordclubpolska.org/images/smilies/001.gif. Godzinę później znów pojechałem i drzwi kierowcy i pasażera otwierały się normalnie. Może samochód mnie nie lubiGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. W związku z tym, że w tym samym czasie przestają się otwierać od wewnątrz zarówno drzwi kierowcy i pasażera (a za chwilę otwierają się normalnie) nie może to być usterka mechaniczna np. linki albo wynikająca z zamarznięcia. Pytanie - czy może to być związane z podwójnym ryglowaniem drzwi. Nadmienię tylko, że zamykając samochód nie naciskam dwa razy klawisza "zamknij" na pilocie. Jeżeli to wina podwójnego ryglowania to znów pytanie - czy jest jakiś trik na to żeby to wyłączyć, czy powinno się wyłączać automatycznie w momencie otwierania drzwi?
lisvitalis jest offline   Odpowiedź z Cytatem