|
ford::beginner
Model: Ford Mondeo MkIII, Ford Focus Mk1, Ford Mondeo MkIII
Silnik: 2.0 Tdci 130KM Zetec-S, 1.8 Tddi 90KM Zetec, 3.0 V6 220KM Titanium X
Rocznik: 2003, 2004, 2005
|
Odp: Po wymianie filtra nie odpala
A czy ktos wie jak to w TDDI wykonać odpowietrzanie?
Moja Foczka odmówiła posłuszeństwa! Przez przypadek doprowadziłem do zupełnego oprożnienia baku z paliwa (miałem auto na najazdach z przodu) auto zgasło...
A bylo to tak: Nie było ładowania więc zabrałem się za sprawdzenie kabli przy altku i akuku mam cię! Czerwony przewód kompletnie przetarty. Klema z aku off i dawaj za lutownice, ładnie pięknie wszystko polutowane, zaizolowane, zakładam kleme, auto start chodzi... wskaźnik paliwa wyraźnie wskazuje, że idzie już na oparach. Pochodził z 10min, po czym kontrolnie chciałem kilka razy pod rząd odpalić auto. Udało mi się 2 razy - za drugiem razem już dłużej to potrwało bo auto jakby chciało zapalic ale nie zapalało no ale w końcu się udało. Chwile tak pochodziło ale wydaje mi się, że już trochę nierówno. Zgasiłem, po około 20 min ( tyle zajeło mi ogarnięcie bajzlu koło auta) przy próbie zjechania z najazdów auto już nie odpaliło! Szybka wycieczka na stacje benzynową 5-ka do bańki i do domu. Zalałem auto i nic.... cisza, nawet nie sztyrknął na sekund kompletny trup. Po przekręceniu kluczyka kompletna cisza bateria full naładowana, wszystkie kontroli ok i nic....
Czy ktos mógłby mi doradzić co się mogło stać? Jakaś blokada sie właczyła z powodu braku paliwa?? Pompa zapowietrzona? może coś innego?
Auto to Focus z 2004r 1,8 tddi endura 90km Prosze o jakie kolwiek wskazówki. Bóg zapłać.
|