View Single Post
Stary 14-01-2013, 17:26   #54
martinez07
ford::advanced

Model: Sprzedany
Silnik: Duratec 1.8 HE 125KM
Rocznik: 2001
Domyślnie Odp: Spadające obroty po wciśnęciu sprzęgła.

Cytat:
Napisał TomCat Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
o to ciekawy trop. Rozumiem że chodzi o kolektor wydechowy ? Gdzie należy szukać tego czujnika ?
Nie, ten czujnik jest na kolektorze ssącym, ale Ty masz inny motor Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Nie mam pojęcia jak jest u Ciebie, ale chyba powinno być.
A u Ciebie jest też chyba przepływomierz, jeśli dobrze kojarzę.

Cytat:
Napisał TomCat Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Z elektryki jestem akurat słaby, ale czy to nie jest tak że jak mierzysz napięcie na aku na załączonym motorze to faktycznie to napięcie pochodzi z alternatora przez regulator napięcia ?
Ze mnie tym bardziej żaden elektryk, ale wydaje mi się że tak - w końcu regulator napięcia jest zawsze przy altku.
Pomierz go ile daje prądu na biegu jałowym bez żadnych obciążeń, a potem doładuj mu wszystko co masz i sprawdź.
Masz nowy aku więc pewnie to nie to, ale zawsze można sprawdzić, nic to nie kosztuje..
martinez07 jest offline   Odpowiedź z Cytatem