Najlepszy silnik do Transita VI
Witam wszystkich
Jestem tu nowy . Przesiadam się z używanego kilka ładnych lat VW T4 na nowszego busa . Jeździłem już chyba każdym rodzajem busów , Transitami też , ale nie VI . Po doświadczeniach kolegów z T5 dałem sobie spokój z VW . Szukam teraz Transita VI . Raz podwyższonego i raz przedłużonego . Najlepiej tzw "Holendra" ( z dwoma rzędami siedzeń i paką ) , ale może też być blaszak.
I tu pierwsza prośba . Panowie , jakie silnik najbardziej polecacie ?? Ja chyba skłaniam się na ten 85 KM , bo ja wielkiej mocy nie potrzebuję . Ale jak z awaryjnością ? Który silnik jest najlepszy ?
Druga prośba . Może ktoś ma takie auciczko na zbyciu ? Szukam tak od 2006 do 2009 . Oczywiście nie może to być trup z Belgii wypicowany na sprzedaż .
No i trzecia prośba . Na co zwracać uwagę przy kupowaniu ? Wiem o EGR , dwumasie , lejących wtryskach , falujących obrotach .
Będę naprawdę wdzięczny za każdą radę . Chociaż im więcej czytam tym bardziej się zastanawiam , bo dużo ludzi odradza te auta , a ja się już raczej zdecydowałem że go chcę .
Ostatnio edytowane przez Wódz Neo ; 15-01-2013 o 00:00
|