View Single Post
Stary 15-01-2013, 07:11   #1025
htc32
ford::average

Imię: Darek
Model: Mondeo mk4 Focus mk1
Silnik: 2.0 tdci 115km/1.8 tddi 90km
Rocznik: 2008 / 2002
Domyślnie Odp: Migająca sprężynka - po raz kolejny.

Cytat:
Napisał rafee007 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Cześć wam szanowni forumowicze.
Tez borykam się z migająca sprężynka(jak do tej pory 3 usterki "migająca sprężynka")
1.Zaczęło się od czujnika położenia walka rozrządu.
Wymieniłem, problem rozwiązany i jeździłem dalej.
2.Sterownik turbiny(rozebrałem, "lekka regeneracja") i dzięki za forum, bo jest na nim prawie wszystko;-)
Dalej moglem cieszyć się z jazdy.
3.Kolejna sprężynka, błąd 132B.
Rozebrałem ponownie sterownik turbiny. Wykonałem podobne zabiegi, ale to nie pomogło.
Zabrałem się za wyczyszczenie turbiny. Hmm pomogło( podziękowania dla "Tari" który umieścił fotorelacje z demontażu)
ps. dziś to właśnie zrobiłem. Czas mojej pracy 7 godzin. Dużo cierpliwości przy tym trzeba mieć, ale jest to wykonalne;-)
Teraz dalej auto przyspiesza i nie wchodzi w tryb serwisowy.
Co jednak nie zmienia faktu, ze mam od 2 m-cy problem z uruchomianie zimnego silnika.
Robiłem probe przelewową i wyszła o.k.
Zastanawiam się nad diagnostyka wtrysków( mam na myśli końcówek) później pompa wysokiego ciśnienia i na koniec listwa.
O elektronice już nie wspomnę, może tu leży problem?

Powodzenia wszystkim życzę, z naszymi mondami;-)

Dziękuje wszystkim forumowiczom za ogromną pomoc w rozwiązywaniu problemów, bez zostawiania kasy "mechanikom" którzy często są czarusiami ( czyt. czarodziejami ):-D
A świece żarowe sprawdzałeś .
htc32 jest offline   Odpowiedź z Cytatem