View Single Post
Stary 16-01-2013, 18:14   #15
berbel
ford::amateur

Imię: Maciej
Model: Focus
Silnik: 1.6 16v
Rocznik: 2000
Domyślnie Odp: Poprzestawiane regulacje nawiewów na szybę i nogi.

Cytat:
Napisał ForFoc Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Chciałem się w końcu zabrać za wymianę cięgna nawiewu /Focus I/ i nie wiem czy opis z konkurencyjnego forum . Da się jakoś manualnie i doraźnie przestawić nawiew z dołu na szybę ?
W moim egzemplarzu linka pękła drugi raz i pewnie muszę się też dostać do klapki ze sparciałą uszczelką. Co za badziewie ...
co do wymiany cięgna to nie jest to trudne, odkręcasz pokrywę pod kierownica i na prawej stronie masz cały mechanizm, cięgno jest na wcisk założone, następnie wyciągasz radio ,pokrętło sterowania nawiewem i odkręcasz cały panel , odpinasz od panela sterowania nawiewem, wszystko jest na wciski zakładane, powoli i ostrożnie a na pewno wyciągniesz.
Mam podobny problem, znajomy mechanik ustawił mi nawiew na szybę(był tylko nogi), aby tego dokonać trzeba ustawić w 2 miejscach jednocześnie,
ciężko to wytłumaczyć ale spróbuje.

Na samej górze mechanizmu masz ruchome małe ramie i w części środkowej(prowadniczka i bolec) musisz jednocześnie je przekręcać i patrzeć gdzie wieje, jak pokombinujesz to się uda, ja sobie połamałem bolec od sterowania i teraz mam lipe, nic na siłe;p
berbel jest offline   Odpowiedź z Cytatem