Odp: 2.4 TDDI 90KM ciągnie z jednakowymi przerwami
Co do jazdy 200 km zrobiłem to też nie doszło do pozycji centralnej lecz niewiele brakowało przy tym ogrzewanie max gorace na 2 - 3. Co do mocnego przerywania zastanawia mnie czy to wystapiło jak samo jak stał dwa dni. W Elblągu IDS dostępny za jedyne 215 zł w ASO którymi jeszcze nie dysponuję więc dziś sprawdzałem okablowanie czujników, które znalazłem, przeczyściłem styki w kostkach i tyle co nic nie dało, a instalacja elektryczna jest ogólnie mocno utleniona i wymaga wiele wkładu czasu. A ruszyłem z kluczem 17 i słoikiem z zamiarem zrobienia testu i sprawdzenia czy wszystkie rurki częstują ropą. Mimo,źe klucz 17 nie pasował podczas próby odkręcenia odpowiednim zauwazyłem, że delikatnie ruszają się całe wtryski przy dwóch podejściach do tych od strony kabiny także cofnąłem je o ten 1mm, który się ruszyły i do domu - bez zmian, silnik pracuje kulturalnie, ładnie przyśpiesza ale ma nieoczekiwane przerwy podczas jazdy o częstotliwości co 4 sekundy normalnej jazdy na obrotach przerywa na 1 sek jak w zegarku. Im większe obroty w trakcie jazdy tym bardziej jest to odczuwalne. Sprawdzałem czy przy jałowych obrotach stałych 3,500 rpm(podczas jazdy to już szarpie) przez ok. 7 sek i nie wyczułem żadnych zakłoceń w płynnosci pracy silnika. Będe musiał się jutro lepiej przygotować czyli poczytać forum FCP żeby drugim kluczem trzymać wtrysk podczas odkręcania przewodów itp.... . Powiecie mi z doświadczenia jak zachowuje się silnik podczas jazdy, gdy paliwo leci tylko trzema przewodami....? Ta cykliczność mnie zastanawia... ? Pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez luxs ; 20-01-2013 o 13:16
|