Temat: [Mondeo 2000-2007] Cykanie z okolic bezpieczników?
View Single Post
Stary 17-01-2013, 21:15   #12
hydrant183
ford::amateur

Imię: tomasz
Model: MONDEO MK3
Silnik: 2.0 16V 107kv
Rocznik: 2003
Domyślnie Odp: Cykanie z okolic bezpieczników?

Cytat:
Napisał Snieto Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Witam. Podczas mroznej zimy samochod stal w garazu gdy jakis tydzien temu chcialem odpalic samochod cos zasmierdzialo spalenizna (nie wiem skad) samochod nie odpalil(rozladowany aku), przyszedlem dzisiaj do garazu podlaczylem naladowany akumulator. samochod odpalil odrazu pochodzil jakies 30sec po czym zgasl(gdy przestalem trzymac lekko noge na gazie) i potem juz nie odpalil. Rozrusznik kreci normalnie. Zastanawia mnie tylko cykanie z okolic bezpiecznikow cyka cyka po np 20sec a potem na sekunde ustaje. Co moze byc przyczyna nieodpalania? i tego cykania?
Ja to samo miałem cykanie zokolic bezpieczników i jak dodawałem gazu to szybciej cykało a jak na postoju i przy otwartych drzwiach to światełko w kokpicie zaczeło migać i nawiew wariował i na wyświetlaczu radia też było widać te miganie Mondeo MK3 2.0 pb ale kolega elektro-mechanik podpowiedział mi żebym oczyścił masę pod akumulatorem i na akumulatorze i w progu kolo bezpieczników to zrobilem i przestało cykać i mrugać pozdrawiam.
hydrant183 jest offline   Odpowiedź z Cytatem