700,- za demontaż i sprawdzenie to niezła cena,.. w Warszawie mozna to zrobić za 400,- I trzeba sobie zdawać sprawę, że maszyna Boscha ( ani żadna inna ) nie regeneruje wtrysku tylko go testuje. Różne maszyny mają rózne procedury testowe. Najpopularniejsza maszyna boscha robi chyba tylko 2 albo 3 testy wtrysku. Mechanik, z którego ja korzystałem ( i polecam ) ma Polską maszyne i każdy wtrysk przechodzi 5 testów, a czasami więcej.
Poza tym te "renomowane" maszyny testują same, tzn. robią swoje zaprogramowane testy i wypluwają na wydruku że jest "V"(dobrze) albo " X"(źle). Brak tu czynnika ludzkiego i fachowej oceny pracy wtryskiwacza. Ten mechanik, o którym ja piszę sam ocenia ( po testach ) czy wtryskiwacz jest ok czy nie. Nawet jak jakiś parametr nie wygląda dobrze to mówi na co to może mieć wpływ i jak będzie reagował samochód.
Czasami ręczne notatki "Pana Miecia" na zaolejonym skrawku papieru są więcej warte niż piękny wydruk z drogiej maszyny z zaj..stym logo firmy
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.