Temat: [Mondeo 2000-2007] Silnik szaleje po wymianie alternatora
View Single Post
Stary 18-01-2013, 10:07   #16
enjoypoznan
ford::professional

Model: MDO IV Sedan \ A3 8P \ CBR1000RR
Silnik: 2.0 PB 145PS \ 2.0 TDI CR 170PS
Rocznik: 2008
Domyślnie Odp: Silnik szaleje po wymianie alternatora

Cytat:
Napisał karloss Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
oryginał Visteon altka, od 2,2 TDCI
Czyli od diesla do PB tez pasuje?

Generalnie to po coś te sprzegiełko jest. Mozna poczytać o objawach jakie mają ludzie kiedy sprzęgiełko im się zablokowało na sztywno.

Cytat:
Napisał SebaFr Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
tak sie właśnie zastanawiam czy jeśli w starym było a teraz nie ma to może własnie dawać takie głupie wibracje
Wibracje jak najbardziej. Falowanie raczej nie. Ale to niekoniecznie w tym musi być problem. Ale jak pisałem wcześniej. Skoro fabrycznie sprzęgiełko jest a teraz nie masz to jakieś negatywne objawy mogą jak najbardziej wystąpić.

Cytat:
Napisał onyxx Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
wymieniłem tylko rolkę na tą ze sprzęgłem
hmm oryginały z fabryki wychodziły wszystkie ze sprzęgłem czy to diesel czy benzyna.

Chyba kupie używany oryginał w dobrym stanie. Bo na zamienniki liczyć nie można.

Co do nowego Visteona to chodziło mi o nowy. A mimo wszystko bez sprzegiełka.
Czyli 10 lat temu Visteon produkował ze sprzeglem a teraz wypuszcza bez? Nic już nie pojmuje. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

http://allegro.pl/nowy-alternator-fo...948284126.html

FORD - nigdy mnie nie zawiódł.
enjoypoznan jest offline   Odpowiedź z Cytatem